[:en]Memory Mix – My first Android app[:no]Memory Mix – Min første Android app[:]

[:en]Memory Mix

Hi! After several months of development spread over the last three years, I’m finally releasing my first own Android app. No more excuses and procrastination, I want this out there!

Memory Mix is a classic pair-matching game: find pairs of identical images until the board is empty. You get a score based on how many moves you use. You can pick between different categories like animals, nature and vehicles, and various board sizes. The images are from Pixabay.com (CC0).

The game was developed in Java with the Android SDK using Eclipse.

It was hard for me to say “I’m done” with this project because I wanted it to be perfect. But I kept changing the app design and in the end I was nitpicking on minor details and got bored. One thing I’ve learned is that I shouldn’t aim so high. This app has its flaws but it is more than good enough! And if people don’t get to play it, it’s a wasted effort.

Thanks to my friends and family for supporting me and giving feedback!

If you have an Android device, tap here to give Memory Mix a try! =)[:no]Memory Mix

Hei! Etter flere måneder med utvikling spredd over de siste tre årene slipper jeg nå min første egne Android app. Ingen flere unnskyldninger, nå vil jeg få denne ut!

Memory Mix er et klassisk huskespill der man skal finne to og to like bilder helt til brettet er tomt. Man får poeng etter hvor mange trekk man bruker. Man kan velge mellom ulike bildekategorier som dyr, natur eller kjøretøy, og kan velge vanskelighetsgrad. Bildene er hentet fra Pixabay.com (CC0).

Spillet er utviklet i Java og Android SDK med Eclipse.

Det var vanskelig for meg å si at “Nå er jeg ferdig” med dette prosjektet, for jeg ville ha det perfekt. Men jeg endret på designet flere ganger og til slutt pirket jeg bare på detaljer og gikk lei. En ting jeg har lært er at jeg ikke bør sikte så høyt. Appen har noen feil, men den er mer enn god nok! Og hvis folk ikke får prøve den er det bortkastet arbeid.

Takk til venner og familie som har støttet meg og gitt tilbakemeldinger!

Hvis du har en Android-enhet, prøv gjerne Memory Mix ved å trykke her![:]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *